Снимка БулфотоТомислав Дончев съобщи важна новина за България. Вицепремиерът обяви, че

...
Снимка БулфотоТомислав Дончев съобщи важна новина за България. Вицепремиерът обяви, че
Коментари Харесай

Дончев: Няма да внасяме за приемане от правителството Националния план за възстановяване и устойчивост на България

Снимка Булфото

Томислав Дончев заяви значима вест за България.  Вицепремиерът разгласи, че няма да внася за приемане от държавното управление Националния проект за възобновяване и резистентност на България, а ще остави това да стори идващият състав на Министерския съвет. Това той означи по време на кръгла маса за бъдещето на страната, проведена от обединението " За зелен рестарт ".

Той означи също по този начин, че няма да има потребност от проверка на документа, тъй като крайният период за подаването му на Европейската комисия /ЕК/ е до края на април. Той посочи, че сега се работи по версия 3.0, която е в съвсем цялостна степен на техническа подготвеност с предварителна оценка на въздействието и в огромна степен е съгласувана и контрактувана с Европейска комисия, написа novini.bg.

Аз бих имал законовото съображение да внеса предложение на Министерски съвет той да одобри тази версия на проекта, след което той да бъде изпратен публично на Европейска комисия. Не съм го направил по една елементарна причина - не смятам, че това е честно. Това е проект, който ще се осъществя идващите 5-6 години и не е редно едно държавно управление на края на мандата си да внася проекта, въпреки че той не е юридически единствено от държавното управление, а в режим на необятни публични съвещания ", сподели вицепремиерът.

Томислав Дончев уточни, че ГЕРБ ще остави идващото държавно управление да направи нужните редакции или, в случай че смята за належащо, да създаде нов проект.

Говорил съм с представители на Европейска комисия, те са в положение да проявят известно схващане и да удължат крайния период, с цел да може идващото държавно управление да внесе подобен проект, какъвто смята за добре. Лично аз смятам, че проектът отразява нужния баланс от потребностите на всички браншове в страната, нужният микс от политики, които да доведат до амбициозните цели, които сме си сложили на европейско и на национално равнище, сподели още Дончев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР